4 koraka do vozačke

    4 KORAKA DO VOZAČKE

 

Kako bismo pojasnili proces dobivanja dozvole za B kategoriju, saželi smo sve informacije u četiri koraka.

1.KORAK: Vađenje liječničke potvrde

Liječničko Uvjerenje o sposobnosti za upravljanje motornim vozilom potrebno je izvaditi u ordinacijama medicine rada gdje morate doći s potvrdom svog liječnika opće prakse koji Vam potvrđuje da ste sposobni polagati. Na linku pronađite popis ustanova najbliži vama. Redovna cijena liječničkog uvjerenja iznosi 450,00 kn.

Kad dobijete liječničku potvrdu možete se doći upisati u auto školu.

 

2. KORAK: Polaganje prometnih propisa

Kad se upišete u auto školu krećete sa slušanjem predavanja iz Prometnih pravila i sigurnosnih propisa. Predavanja traju dva tjedna (30 školskih sati) i uključena su u cijenu auto škole. Mogućnost vježbanja ispita s predavačem moguće je i nakon predavanja, koliko god će vam biti potrebno. Ispit se polaže i plaća HAK-u, a cijena je 145,00 kn.

Kad ste položili prometne propise, još vas dva ispita dijele od vozačke. Paralelno možete krenuti s vožnjom i slušati predavanja iz prve pomoći.

3. KORAK: Polaganje prve pomoći

Predavanja iz predmeta Pružanje prve pomoći traju tri dana (9 školskih sati), u prostorijama naše auto škole i cijena predavanja iznosi 450,00kn, a plaća se ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi. U slučaju da netko od polaznika želi predavanja iz prve pomoći odslušati negdje drugdje i to je moguće. Nakon što se predavanja odslušaju ispit se polaže, također u HAK po cijeni od 118,00 kn.

 

 

4. KORAK: Upravljanje motornim vozilom

Na samom kraju, vožnja. Jednom dobivenog ili odabranog instruktora imate na raspolaganju 35 sati. To je minimum koji se mora odvoziti prema propisima i svih 35 sati uključeno je u cijenu auto škole. U tom vremenu morate proći i naučiti poligonske vježbe i vožnju u stvarnom prometu na zagrebačkim prometnicama.

Nakon odvoženih 35 sati, izlazi se na ispit koji je u cijeni auto škole (36 sat). – Obratite pozornosti, obično kod većine auto škola ovaj sat nije uključen u cijenu, te se dodatno naplaćuje.

VAŽNO! Kad uspješno položite upravljanje motornim vozilom. Prema propisima, liječnika potvrda ne smije biti starija od 15 mjeseci u trenutku vađenja vozačke dozvole na MUP-u.

Više informacija o podizanju same vozačke možete saznati ovdje:

https://gov.hr/moja-uprava/promet-i-vozila/dozvole-za-upravljanje-vozilima/vozacka-dozvola/306

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Panels_Widget_Button”][/siteorigin_widget]
Scroll to Top